keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Pehmeää, niin pehmeää...

Kuulun siihen heimoon, joka ei käytä kovalla pakkasellakaan pitkiksiä. Jos pakkanen paukkuu, puen mieluummin toppahousut farkkujenkin päälle. Olen tähän saakka elänyt tällä ajatuksella lapsienikin kanssa, mutta eiväthän he välttämättä "ajattele" samoin, varsinkaan kovilla pakkasilla. Siksi koin tarvetta tehdä pojille pitkät kalsarit ja tietysti niihin sopivat yläosat. Näitä tarvitaan ehkä useammatkin :). 

                                                 

Kun aloitin tämän ihanan harrastuksen kesäkuussa, olisin halunnut heti tilata tätä suloista leijonakangasta. En sitä silloin kuitenkaan tilannut, mutta nyt en voinut enää vastustaa kiusausta, kun luin Heidin monisanaiset kehut kankaan laadusta (http://hupula.blogspot.fi/2012/11/setti-sen-olla-pitaa.html). 

Ja en voi kuin olla samaa mieltä. Ikasyrin trikoot ovat pehmeimpiä ikinä. Niiden käsittely on ihanaa ja valmiina vaatteina ne ovat niin mukavia, että lapsi ja mieskin huomasivat eron muihin. 


Kalsarit tehty Ikasyrin trikoosta OB:n Pitkä Jussi -kaavalla. Lehti oli minulla vain lainassa, joten numeroa en valitettavasti muista.


Kalsarit on melko työläät esim. leggareihin verrattuna, mutta voiko olla söpömpää? ;) Pieni mies ison miehen vaatteissa. Aluspaidan tein T-paidan kaavalla hieman kädentietä suurentaen ja pituutta jatkaen. Seuraavasta versiosta teen kapeamman, mutta muuten toimii.


Onnellinen aikainen herääjä, kerrankin suostui hymyssäsuin myös kuvattavaksi.


Kääräisin hieman aluspaidan helmaa, jotta kalsongit näkyvät kunnolla.


Pienemmälle herralle yritin tehdä myös kalsareita Majapuun neuloksesta, mutta kaavan reiluuden takia näistä taisi tulla ihan housut. Kaava OB Little Houses 1/2012, koko 86. On melkoisen leveä malli, mutta pituutta on juuri sopivasti. Aion käyttää kaavaa jatkossakin, mutta pienillä muokkauksilla. Body Kisuliini OB 6/2012, kankaana sama ihana, pehmeä, kauniin keltainen leijonatrikoo Ikasyriltä. 

Tänään ei muuten ollut minun ja peittarin yhteistyön päivä, ei  lainkaan. Se hieman näkyy, jos tarkasti katsoo. Mutta ei saa syyttää koneparkaa, käytin huonoja lankoja ja minua rankaistiin siitä :).


Pieni mies taisi purra itseään sormeen salamavalojen räpsyessä :). 


Muistin kerrankin lyhentää bodyn hihoja ja hyvä tuli.Oi jos osaisin aplikoida, olisi tässä pyllyssä juuri sen paikka :). Olen kysynyt aiheeseen jo neuvoakin ja kuvittelin yksi päivä aplikointia kokeilevani, mutta jotenkin se aina jää vain ajatukseksi ja haaveeksi...


 Vielä hieman hyväntuulista tönimistä, mikä kuuluu aamuun, päivään, iltaan, joskus jopa yöhön :).


2 kommenttia:

  1. Onpas ihania kalsareita pikkumiehillä

    VastaaPoista
  2. Buhahaa, minä taas kuulun niihin, jotka vetää leggarit farkkujen alle kun lämpötila on vielä nollan yläpuolella x)

    Kauniin raikkaan väristä kangasta! Itelläkin olisi pari kivaa keltaista trikoota odottelemassa inspiraatiota... uusi kone tuonee sen mukanaan huomenna :)

    VastaaPoista