sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Voihan raita...


Liisa ja raidat sopivat vain ajoittain yhteen ja näitä vaatteita tehdessä ei ollut se päivä. Vaikka mallasin ja mittasin (kangasta oli hiukan naftisti) ja kuvittelin onnistuvani, ei kaikki mennyt kuten ajatuksissa. Jotenkin onnistuin saamaan housujen keskisauman sekä haalarin sivusaumat ihan siksakkiin, mutta väliäkös tuolla. Tämähän voisi olla tarkoitettukin näin, ehkä... Ja koska en edelleenkään ole rohkaistunut aplikointia kokeilemaan, on housuihin listätty ihan lähikaupasta löydetty kuva :).

Siskon pojille olen tosiaan jo pitkään suunnitellut tekeväni yhteisen setin. Aika on venynyt ja vanunut, mutta vihdoin sain aikaiseksi nämä epäonnisten raitojen soturit :).


Paita ja body tehty Royal-tuotteen autotrikoosta KVK:n raitatrikoo hihoilla. Kaavoina OB:n kisuliini-body ja paita muokattu Be careful out there -hupparista.Näihin merkkeihin en kyllä kyllästy :). Suosittelen hankkimista kaikille, tulee jotenkin uniikimpi tunne jokaista vaatetta kohtaan. 


Ja näistä bodyn kaarteista alan olla jo aika ylpeä. Jos raidat eivät menneet kuten Strömsössä, voin olla tähän kohtaan tyytyväinen. 


Housujen Multiraitavelour myös Royal-tuotteelta, sisko tykästyi tähän nähdessään kovasti. Housut tehty Saimi-kaavalla ja haalarit OB:n mustikka.

Voi raidat, voi raidat :). Tajusin nyt, mitä tässä tapahtui! Jouduin kankaan riittävyyden takia ottamaan lahkeet "eri päin". Tiedän, sitä ei velourin kanssa pitäisi koskaan tehdä, mutta tehty mikä tehty ja sehän tässä mättää näiden raitojenkin kanssa. Äh...

Kohti uusia yrityksiä :)

10 kommenttia:

 1. Aivan valloittavia! Ja nuo multiraidat, ai miten herkullinen kangas!

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja taas, kiva toi raitapaita!! Ja noi multiraidat, ah! Mäkään en oo kovin usein raitojen kaveri... Turhan tarkkaa hommaa!!

  VastaaPoista
 3. Mahtavia ompeluksia! Mullakin meni pieleen tänään raitojen kanssa :( Muuten olin niin tyytyväinen. ÄH. Takakappaleen leikkasin taitteella ja olin se jotenkin onnistunut taittamaan vinoon, vaikka luulin muuta. Oikein nautin leikatessa, kun raidat osui niin hyvin kohdikkain :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun kommentoitte :) ja olette niin positiivisia. Ei nuo raidat ois voinut enempää pieleen mennä...

  Kuulostaa Henni niin tutulta, mahtava fiilis ja sit palautus maan pinnalle.

  VastaaPoista
 5. Ihania juttuja! (Ja hei, mä sain vihdoin aikaiseksi kommentoida!! ;) ) Ei se niin nöpönuukaa ole raitojen kanssa. Sanot vaan pokkana, että ihan tarkoituksella, tarkoituksella... Minusta tuo efekti on kiva :)

  VastaaPoista
 6. Velour on mälsää just tuon suuntaisuuden takia. Värikin on usein ihan erilainen jos on toinen kappale eri suuntaan leikattu. Menee kangastakin paljon enemmän. Tuossa raidallisessa ei tosin se näy yhtään, toisin kuin olisi vaikka yksivärisissä.

  Oot kyllä ihan supertaitava bodyn kanttausten tekijä!!!!!

  VastaaPoista
 7. Kuulin äskettäin blogistasi, aivan loistavia juttuja Liisa! Ja nämä raitajutut ja autotrikoot näin viikonloppuna livenä, tosi upeita. Tsemppiä vaan jatkoonkin tämän huippuideasi ja "harrastuksesi" parissa! Laura-Kaisa

  VastaaPoista
 8. Voi kiitos Laura ja kaikki muut :)!
  Oletko Laura tosiaan säilynyt näin pitkään asiasta kuulematta, ;) tuntuu, että puhun nykyisin vaan tästä. Ja teen vaan tätä, ja ajattelen vain tätä---- Voisi ehkä kutsua addiktoitumiseksi, hullaantumiseksi, hulluuntumiseksi. Tai sitten vaan iki-ihanaksi harrastukseksi! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat setit. :) Raidat osaa olla joskus vähän vinoilevia.

  VastaaPoista
 10. Pojat kiittää ja kumartaa, meidän ihan suosikki pökät molemmilla ja niin lämpösetkin talvella. =) Mitähän me pidettäs päällä, jos et tekis meille näitä? Oltas luultavasti alasti... =) Ja muuten, me eikä kukaan muukaan huomaa mitään mistään raidoista tai muista kommelluksista!

  VastaaPoista