torstai 10. tammikuuta 2013

Nukenvaunuja ja raitaa

Kaksi mitä ihaninta kangasta Majapuulta ja ajatus mitä yksinkertaisimmista pienen tyttösen vaatteista. Rentouttavaa ja helppoa. 


Poikien sairastelun vuoksi lähdin hakemaan hieman hyvää mieltä itselleni ullakolta, mutta ei se nyt ihan onnistunut. Saumuri surisi suuntaan jos toiseen ja tunikan sivusaumoja purin ja paikkasin varmaankin viisi kertaa. (Tipuin siis laskuista.) Ja lahjaksihan tämän piti mennä. 


En ole ikinä ennen tehnyt hihatonta tunikaa ja nyt leikkelin tämän pienen t-paidan kaavalla, housut on hieman kavennettu "applikointia ääneen huutava" OB:n Little Houses (1/2012).


Lähtökohdat oli siis ihan hyvät, mutta välineurheilussa ei osunut nyt hyvä päivä. Miten musta tuntuu, että näitä "joku kone takkuaa" -päiviä on ollut viime aikoina useita. Lie syytä vierailla taas Martilla. (Tiedän venyttäväni joskus liiaksi resoria ja siksi esim. syöttäjä (?) menee välillä pois paikoiltaan)

Tätä kirjoittaessani päätän vaatteet kuitenkin saajalleen antaa ja toivon näkeväni sovituskuvia ;). Niistä sitten näen, mentiinkö ihan metsään, vai pidetäänkö illuusiota onnistuneista vaatteista piilottamalla vaatteiden sisäpuoli. Tämä jää nähtäväksi :)!

8 kommenttia:

 1. Ihanat vaatteet eikä ulos päin ainakaan näy yhtään virheitä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana setti :) Se on kumma kun joskus näissä ei niin hankalissakin hommissa kaikki vaan tökkii! Mut ei sitä kyllä lopputuloksesta huomaa!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tuo tyttökangas on minusta aivan hurmaava, oikein harmittaa, kun itsellä on vaan poikia...

  Kokeilin aamulla tunikaa meidän Jaakko-paralle ja se ei ollut kovin iso. Taisi hieman kaventua purkaessa ja paikatessa, koska tein kuitenkin 98 paidan kaavalla, tosin ilman saumavaroja yms....

  Jos olisin ehtinyt, löytyisi täältä nyt sovituskuva Jaakosta tunika päällä :)

  VastaaPoista
 4. Suloiset! Mulla on ainakin ompelukone takunnut nyt sen vuoksi, että meillä on kellarissa niin sähköinen ilma. Tulee välillä hyppytikkiä sähköisen latauksen vuoksi. Langat lentää ja tarrautuu. Kai ne hankaa sitten neulaan jonkun latauksen? Mutta peittarin kyllä haluaisin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä meille ainakin kelpaisi, hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti vaatteet eivät tänään vielä kohdanneet kohdettaan, mutta jospa maanantaina.

  Sähköä on kyllä ilmassa. Töissäkin minulle taidetaan jo hymyillä, kun saavat jatkuvasti nyppiä langanpätkiä vaatteistani irti.

  Henni, olet koska vaan tervetullut ullakolle peittaria testailemaan :)!

  Hei muuten, tuo Majapuun raitajoustis sopii tosi hyvin raksun kanssa, kehtaiskohan siitä tehdä itselle setin!?

  VastaaPoista
 7. Ihana vaatekerta. Raita sopii tosi hyvin tuon nukenkärrykankaan kanssa yhteen :)

  VastaaPoista