sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Rusettimania


Sitähän se kaikki on, rusettia rusettia vaan....

Jälleen kerran valmistui jouluksi muutama tunika Muru & Murmeli-blogin Heidin rusettivinkkien avulla. Näpsin kännykällä kuvia ompelun lomassa, mutta toivottavasti näistä pienistä vinkeistä on jollekin iloa. 

Helppoa kuin heinän teko.... 

1) Ompele haluamastasi kankaasta "putkilo" ja rusetin keskelle tuleva lenkki. 2) Putkilo saa tässä tapauksessa olla tunikaa reilusti kapoisempi, koska tunika on leveä. Omaan tunikaani tein hieman liian kapean, jolloin siitä tuli aikas tiukka. 


3) Sitten vaan mätsätään sopiva kohta ja ommellaan paita tavallisesti kasaan.  Heidi lisää tässä kohtaa ryppyjä rusetin sivuihin, jolloin rusetista tulee muhkeampi. Ja joku varmasti harsii rusetin ensin takakappaleeseen kiinni...


 4) Sitten paita vaan kasaan ja siellä se rusetti kulkee mukana.


Olen tehnyt näitä rusetteja nyt selkään, taakse niskaan, etupuolelle hihan ja pääntien väliin, leggareiden sivuun... Mahdollisuudet ovat loputtomat ;). Helposti kiva lisä tavalliseen paitaan. Jes, kiitos vielä Heidi!

Vaaleanpunainen sammalpolku-, pallo- ja tähtitrikoot Pehemiältä. Tunikoiden kaveriksi tein tähtileggarit pitsillä ja rypytyksillä. Aikas kivat setit tuli, mutta jäivät yöllä paketoidessa kuvaamatta. 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. niin on! Kännykällä pimeässä otetut kuvat ei niinkään, mutta jospa niistä jotain selvää saisi! :)

   Poista
 2. Hienoja :) kiitoksia vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Nämä rusetit ovat kyllä sinun tavaramerkkisi :). Ja hienos, että on lähipiiristä löytynyt tytöntyllerö, jolle voi näitä tehdä. Ensi viikon Savaway:ssä näytti yhdessä inspiskuvassa olevankin rusetteja...

  VastaaPoista
 4. Hyvä ideä laittaa rusetti vaatteeseen. Mie olen ommellut rusetteja vain tyynyihin. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 5. ouwau, ihan mahtava idea! Täytyy ehdottomasti apinoida tätä!

  VastaaPoista