lauantai 15. kesäkuuta 2013

Muiden iloksi ja harrastuksen 1. vuosipäivä


Naapurin tyttö täytti vuosia ja tein hänelle mekkosen Majapuun mahtavasta kaivurineuloksesta. Sanoisinpa tämän pinkin olevan väreistä paras, muitakin tuolla ullakolla melkoiset määrät majailee.... Kaavan pohjana käytin jotain OB:n toppia, muistaakseni (hiukan tuli leveä ja lyhyt...).

Helmassa Karnaluksista ostettua kukkanauhaa. Sitäkin löytyy ullakolta. Alkaa olla melkoinen aarreaitta tuo ullakko.


Narujen päät solmin vain yhteen ja minusta näin tulee ihan siistit. Ainakaan missään aiemmassa eivät solmut ole edes auenneet.


Mekkosen lisäksi tein siskolle pari paitaa. Tässä toinen Hanhelin viskoositrikoosta. Tämä on minusta ihana kuosi, vaikka onkin jo hetken hyllyssä levännyt. Kaavan pohjana Ikasyrin Onion 2035. Eteen tein "lirpakkeen", eli etuosa on melkein kaksin kerroin ja sivusta auki. Vähän liian alas laskeutui tuo leikkaus. Mutta hei, säilyypähän tasapaino, koska edellisessä hyppäsi liian ylös. Mun ompeluelämän alkamisesta on muuten kulunut vuosi, aivan <3. 

6.6.2012 vierailin anopin kanssa Tallinnassa koneet hakemassa ja siitä se ajatus sitten lähti. Sitä ennen kokeilin pari päivää kaverin saumuria ja päätin että miksipäs ei. Ajatuksena, että kyllä ne koneet myytyä saa, jos ei itse osaa/tykkää. Mutta mitenkäs kävikään, kukaan ei olisi voinut uskoa. En minäkään.  Koukutuin, totaalisesti ja täysillä. 

Tähän vuoteen mahtuu paljon uutta ja ihanaa. Rakastan kauniita kankaita ja niistä räpeltämiäni vaatteita. Nautin siitä, kun saan suunnitella, ommella ja käyttää tekemiäni vaatteita, saati sitten nähdä ne jonkun muun päällä.

JA uudet ompelevat ystävät, he ovat valtava rikkaus. 

Päivi, olet <3. Olen oppinut sinulta kaiken.

Julia, tsempparini ja blogiassistenttini <3.

Ja te kaikki muut, saatte minut hymyilemään aina <3.

Nyt lopetan, ettei mene liian imeläksi. Uskon, että kaikki minua tämän vuoden seuranneet tietävät, mistä kirjoitan :). 

13 kommenttia:

 1. Oijoi, tuollaiset solmitut pääthän on ihan mahtava idea, itse olen aina taittanut! Kaunis mekkonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. helpompi solmia :). Taisi tuo mun tutor tämänkin mulle vinkata...

   Poista
 2. Onnea vuosipäivästä! Olet kyllä hurja rouva ompelemaan, en ymmärrä miten ehdit tehdä kaiken tuon ;) Olisi tosi kiva nähdä kuvia siitä sun aarreaitasta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva varmaan nähdä kasa kaaosta ja tän vuoden aikana hamstraamani tavarat. Nyt mä olen alkanut tulla vähän järkiini, ehkä...

   Nyt kun loma alkoi, teen taas iltaisin. Keväällä sain aina hetkittäin (paljon) mieheltä ja perheeltä ompeluaikaa. Se on parasta terapiaa!!! Ja sitä on näemmä tarvittu ;)

   Poista
 3. Onnea tänään ja onnea ompeluihin myös tulevaisuudessa. Tämä on toden totta mukava sekä mukaansa tempaava harrastus! :-)

  VastaaPoista
 4. Onnea vuosipäivästä. Minulla se on vielä edessä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta!?! En ois uskonut, juuri vierailin blogissasi <3

   Poista
 5. Hurjan huikeeta, kerrassaan muikeeta!!! Ihana blogi ja osuva nimi! Sisimmässäni vielä elättelen toivoa, että minäkin joskus...

  VastaaPoista
 6. Näistä sinun luomuksistasi kyllä luulee, että olis jo useampia vuosia takana ompeluelämää :) Onnea siis onnistuneelle harrastusvalinnalle!

  VastaaPoista