keskiviikko 8. toukokuuta 2013

IIIIIIHANAT VAIHTARIT :)Kuulkaas ihmiset. Että voikin harrastus tuoda elämään kaikkea uutta ja ihmeellistä. Uusia kankaita, uusia vaatteita, uusia taitoja. Mutta myös uusia YSTÄVIÄ! Ihmisiä, jotka jakavat kanssasi ajatuksesi tästä kaikesta ja paljosta muustakin <3! 

Miiinullekko-blogin Julian kanssa olemme pitäneet yhteyttä pitkin kevättä. Yhteydenpito on ollut aktiivista ja ihanaa, ompelun ja lapsiperheen arjen jakamista. Olen alusta alkaen ihaillut Julian taitoa tehdä persoonallisia vaatteita, missä on aina jotain, mitä en ole ennen nähnyt. Ero omiin, hyvin perinteisiin, yksinkertaisiin ja nopeatekoisiin vaatteisiini on huikea. Sen lisäksi, että teemme erilaisia vaatteita, on myös kohderyhmämme eri :). Julialla on kaksi tyttöä ja minulla kaksi poikaa. Runsaasta yhteydenpidosta ja ihailusta Julian vaatteita kohtaan rohkenin ehdottaa hänelle vaihtareita. Siitä se ajatus sitten lähti :)

Koska kesä lähestyy, päätimme tehdä lapsille kesäiset setit. Valitsimme yhdessä kankaan, mistä löytyy selkeät tyttö-poika-väritykset, ja mikä voisikaan sopia tähän paremmin kuin Pehemiän Kalastaja-trikoo. Näillä reunaehdoilla: kesä ja kalastaja, lähdimme valtaamaan uutta aluetta.

Vaihtarit eivät kuitenkaan jääneet vain vaihtareiksi, sillä Julia tuli mukaan ihanaan ompeluviikonloppuumme ja näin virtuaalikaveruus muuttui ihan todelliseksi ystävyydeksi :)! Takana on ihana, ompelun ja puhetulvan täyttämä viikonloppu, mistä tuloksena mm. vaihtarisetit.

En ole juurikaan ommellut tytöille, ja siksi kaikki piti aloittaa ihan alusta. Huomasin suunnittelevani tapojeni orjana melko poikamaiset vaatteet, mutta pyrin tekemään niihin pieniä tyttölisäyksiä. 

Ihana ihana Kalastaja-trikoo, kelta-aniliini raitajoustofotee sekä raitaresorit Pehemiältä.
Pinkki joustofarkku Käpyseltä ja pitsivetoketjut Majapuulta.

Julian isommalle tytölle tein hihattoman haalarin (Leikki-ikäsiten vaatteet, vuodelta 1982) ja Hoops-T-paidan (OB 3/2012) hiukan viileämpiä kesäpäiviä varten.

 Toinen setti oli nirunarutoppi Cuckoo-bodystä (OB 3/2012) muokattuna kera omalla kaavalla tehdyn farkkuhameen. (Oma kaava = Päivi Tutorin ohjeilla kädestä pitäen tehty vekkihame. Ihailen ja ihmettelen Päivin kärsivällisyyttä minun ja minun kysymysteni kanssa....)Ja sitten sama hieman pienemmässä koossa :)... Voi kyynel tätä suloisuutta... Nirunarubody Cuckoo (OB3/2012) muokattuna ja farkkuhame sama kuin edellinen.


Nirunaru-setin lisäksi pienempi sai myös polvimittaiset WuffWuff-haalarit (OB 3/2008?) ja HauHau kirjekuoribodyn (OB 3/2010) muhkeilla hihoilla. 

Mä en siis kestä, näistä tuli niin ihanat. Ja niin suloiset pienet prinsessat. Lisää tämänkaltaisia projekteja.


Käykääpäs vilkaisemassa Julian ajatukset vaihtareista . Tämä oli ihana kokemus, suosittelen (oikeastaan haastan) kaikki muutkin kokeilemaan vastaavaa!

Kiitos Julia, on ollut aivan ihanaa tutustua sinuun ja perheeseesi :)


23 kommenttia:

 1. No on kyllä ihanat! Kelpais munki tytöille :) Löysin tänne Julian blogin kautta ja liityin lukijaksi, ihania värejä sulla täällä:)

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloisia, tykkään etenkin noista pussilahjeshortsihaalareista :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihanat vaatteet <3
  Ja mahtava ajatus tämä vaihtari.

  VastaaPoista
 4. Tosi hauska juttu tällaiset vaihtarit. Tuo ison tytön haalari on ihana, ihan pakko saada meillekin tuollainen! Kankaan värit on mahtavat, en ollenkaan ole tajunnut sitä verkkokaupan kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Mutta uskoin sen sopivan tuohon kalastajaan. Olin kankaan kirkkaista sävyistä todella positiivisesti yllättynyt! Ja myös laadultaan tosi hyvä joustis!

   Poista
 5. Ihanat, kauniit ja suloiset; sekä vaatteet että tytöt <3

  VastaaPoista
 6. Ihana vaihtariystävyys! On muuten varmastikin tosi vaikea muuttaa yhtäkkiä ompelutapaansa, vaik hyvähän se on, niin oppii samalla uutta. Haastetta. Ihania vaatteita teit! :)

  VastaaPoista
 7. Oih! Ihan super suloisia! <3 :)

  VastaaPoista
 8. Ihania vaatteita sekä tytöillä että pojilla!
  Mutta tuosta tyttö-poika-värityksestä on pakko sanoa, että minä valitsisin mieluummin tytölleni tuon sini-vihreän värin. :) Olen alkanut vierastamaan tytön vaatteissa pinkkiä väriä ja olenkin huomannut että sininen (petrooli) ja vihreä väri sopivatkin todella hyvin meidän tytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta... Ja tosi moni on tehnyt pojille upeita settejä tuosta pinkki-mustasta. Ja kun tässä aloitellaan kesävaatteiden tekoa, huomaan kaikkien mun kankaiden olevan jossain määrin kirkkaan punaisia :)

   Poista
 9. Ihanat vaatteet ja ihana vaihtokauppa!

  VastaaPoista
 10. Voihan herttinen mitä ihanuuksia oot tehnyt <3

  VastaaPoista
 11. Noi värit ja vaatteet on niin mahtavat, että taitaa täälläkin napsua kohta Rouva Pehemiän suuntaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :)! Toi raitajoustis on oikeesti tosi laadukasta. Olen tehnyt siitä nyt vaikka mitä aikuisille ja lapsille. Kestää kovaakin kulutusta ja päivittäistä pesua. Isomman pojan pipo likaantuu päivittäin, pääsee pesuun ja taas aamulla päähän!

   Poista
 12. Huhhuh, miten ihanat! Harmi, että oma tyttö on jo liian iso noihin haalareihin. IHANAT!

  VastaaPoista
 13. Oi kun ihanat, haalarit varsinkin. Ja ihana idea vaihtokaupoista, sitä jotenkin urautuu helposti vain omille lapsille ommellessaan.. ;)

  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 14. Aivan älyttömän ihanat! Huiput! *Ja litania kaikkia muitakin ylistyssanoja!* :) Ja ompelutstävät on kans ihania! :)

  VastaaPoista
 15. Kirjoitan lisää meidän ompeluviikonlopusta myöhemmin! Suosittelen sitä ja näitä vaihtareita kaikille :)!

  VastaaPoista