maanantai 27. toukokuuta 2013

Koko perhe raidoitettu Noshilla


Tiedän, että ompeluystäväni Päivi ja Heidi nauravat minut ihan suohon tästä samistelusta... MUTTA. Niin ihana kangas, että onhan koko perheen siitä jotain saatava, sallikaa tämä minulle :). Lupaan (eritoten teille kahdelle), että emme käytä näitä vaatteita samaan aikaan. 

Noshin Multi Color Stripes puuvilla Jersey vei mun sydämen. Niin pehmeä ja laskeutuva kangas, että sopii kuumaan kesään kuin unelma. Tilasin kangasta reilusti, mutta vain perheen miehille. Sitä tuli kuitenkin niin REILUSTI, että sain myös itselleni :). Onneksi näin. Shortseissa Noshin Forest Green -frotee ja Pehemiän raitaresori.


Kaavat samat kuin edellisessä setissä. Koska edelliset oli vähän naftit, tein näistä isommat ja seuraavista teen taas vähän pienemmät. Niin se vaan joskus on, ei mene koko toisellakaan kertaa ihan nappiin. Mutta kivat on silti :)


Takana leikkaus, mutta ei kaukaa niin hyvin erotu.


Ja taskutkin löytyy, koska täytyyhän sitä kaikkea pystyä matkalla varastoimaan ja lopulta pesukoneen uumeniin upottaa :)



Itselle vinoraitainen tunika Onion 2035 kaavalla. Muuten raidat ihan 100 % nappiin, mutta nuo hihat... Ei osunut vaikka yritin, siksi niitä tässä taidokkaasti piilottelen :)


Helmasta tein pitkän ja liehuvan, koska kangas on tosiaan kevyttä kuin ilma. 



Ja sitten se perheen kolmas mies. Tadaa, samaa raitaa täälläkin. Kaava Joka tyypin kaavakirjasta. Ja rintatasku, eka ikinä :).



Ihanat, vaikka itse sanonkin! Ja raidat on vaan jotenkin niin mun juttu, vaikka ennen niitä pelkäsin. En leikkaa enää raitoja taitteelta, joten saan helpommin kohdistettua. Kannattaa kokeilla!

Ja ihana ilta-aurinko oli tänään, tätä lisää kiitos! 

27 kommenttia:

  1. Ihania! Saahan sitä samistella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa ja mä niin tykkään. Mutta jossain se minunkin raja menee, joten ei samaan aikaan kesäiselle jääteloreissulle näissä :)

      Poista
  2. Ihanaa samistelua! <3 voi ku mieki jaksasin vääntää kaikille jotain, ukko vaan on niin ronkeli ;) ihania ootte uusissa raidoissanne!

    VastaaPoista
  3. Oijoi <3 Tuo sinun oman mekon leikkaus, siis ihan mahtavasti käytetty noi raidat siinä <3

    VastaaPoista
  4. Toi sun mekkos varsinkin on ihan mahtava!! Mäkin ihastuin tuohon raitaan. Kuinka paljon kangasta meni noihin kaikkiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaisinkohan heittää, että kolme metriä. Miehen paitaan tilaan aina reilusti ja pojille 60 cm/ paita. Nyt teeppariaikana saa kyllä melkein kaksi pientä yhdestä leveydestä. Sorrun tilaamaan aina reilusti, ettei lopu kesken. Tällä kertaa sain vielä extraa, joten riitti just omaankin tunikaan :)

      Poista
  5. Ne on ihanat! Minua ei samistelut haittaa, vaikka sitä meidän perheessä harvoin tapahtuu eli ehkä koskaan ainakaan näillä vaatevarastoilla.

    VastaaPoista
  6. Toi sun hame on ihan mieletön! Miten ootkin saanut noi raidat menemään noin hienosti! Ei kukaan keskity hihoihin, kun muu kokonaisuus on niin upee, ja tykkään siitä pienestä laahuksestakin. Tollasen mäkin haluan!

    VastaaPoista
  7. Ihania! :) Minusta nuo lasten paidat eivät edes näytä isoilta näiden kuvien perusteella. Aikuisten vaatteiden näkemisestä tulee aina iloiseksi; kiva nähdä millaisia syntyy! :)

    VastaaPoista
  8. Ainiin, ja miten siis teet, jos et leikkaa taitteelta? Onko sulla kaksi kaavapuoliskoa vai irrotatko kaavan leikataksesi toisenkin puolen vai onko sulla vielä joku muu jippo? Onko vaikea saada suoraan, (vaik siinähän toki kuvio auttaa jos kangas ei kieroa)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirrän kaavaan koko miehustan/selkäpuolen (en puolikasta) vai miksi niitä nyt kutsutaan. Sitten kainaloiden kohdalta laitan samaan raitaan, niin loppu menee kuin valssi ;)... Eli ei siis aina kuin valssi, mutta tällä kertaa näin!

      Poista
  9. Uskomattoman ihanat, sinä se osaat! Ja tuo sun mekkosi, nyt väännät mulle rautalangasta miten teit sen, teen heti kopion <3 Ja kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS :)! Et tarvitse rautalankaa... Kaavat raitojen verran vinoon ja kaikki "kokonaisilla" kaavoilla, siitä voi sit mallata, mikä osa loppuu tohon raitaan ja mistä seuraava alkaa. Voi kun oisin ottanut kuvan.... Onnistuu varmasti ja erittäin mielelläni näkisin sun vesion!

      Poista
    2. Kiitos, pitää kyllä kokeilla kun löydän sopivaa raitaa (löysinkin paikallisesta kangaskaupasta musta-valkoraitaa, mutta todella ohutta), etsintä siis jatkuu :D

      Poista
  10. Sanon, että parhaalta tuo kangas näyttää mielestäni juuri tuossa sinun vaatteessasi!

    VastaaPoista
  11. Voihan <3

    Niiin hienoja! Ja kyllä sitä nyt aina vähän (tai enemmänkin) samistella pitää! :)

    VastaaPoista
  12. Tosi hienoja! Pojat rullalautojen päällä näyttää tosi söpöiltä paitoineen. Isompi onkin kuin Risto Räppääjä, ovat kuulema leikkineet sellaista leikkiä meidän tytön kanssa :)

    VastaaPoista
  13. Huippu ihanat ja toi mekko sulla...ihana tahdon itelleni tän kaavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava on ikasyrin onion 2035. Muokkasin vain sen verran, että etukappale on kaavaa lyhyempi ja takakappale pidempi. Leikkasin lopulliseen mittaan/malliin vasta paidan ollessa helmaa lukuunottamatta valmis.

      Poista
  14. Ei oo tosi...sä olet Lissu niin taitava !!!! Tuo sun tunika on mahtava ja nuo raitojen kohdistukset :)!!

    VastaaPoista
  15. Sä oot Liisa aivan mahtava ompelija! Tää sun blogi on kerrassaan ihana. Oon sun fani! :)

    VastaaPoista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. Minäkin fanitan sinua. :) Minä myös vaikutun etenkin noista raitojen kohdistuksista. Sinulle on blogissani tunnustus - käypä kurkkaamassa.
    ps. Tulipa edelliseen viestiini paljon kirotusvirhulaisia. Nyt se poistettu jäi tuohon kummittelemaan. Siitä tuli sun blogin haamu. :D

    VastaaPoista
  18. Olen jo muutamaisenkin kerran käynyt ihastelemassa raitojen kohdistusta mekossasi, upea! Hyllyssä onkin sama kangas odottelemassa surruuttelua, pistätkö pahaksesi jos lainaan ideaasi tuon kuosin vinoraidoittamisesta?

    VastaaPoista