tiistai 13. elokuuta 2013

Kotka ja sen kuningatar



Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin minusta ei saa kuningatarta edes voissa paistamalla.... Mutta nämä Pehemiän ja Majapuun herkkuakin herkummat uutuuskankaat tuovat minulle sen tunteen. Olen kuin pitseissä pyöritelty prinsessa oman suojelijani vieressä <3!

Sain kunnian tehdä Pehemiän neuloksista hieman etukäteen <3! Voitte vain kuvitella iloni määrää, kun näitä vaatteita ullakolla kasasin. Kaikki neulokset, trikoot ja raitaresorit Pehemiältä. Ja kaikki kaavat muokattu jälleen kerran Joka tyypin kaavakirjasta.




Lämpimien huppareiden alta löytyy mieheltä tähtitrikoosta tehty teeppari ja minulta ensimmäinen ikinä neuloksesta tehty toppi. Näitä lisää, tuntuu niin pehmeältä ihoa vasten.



Huppujen vuoret ovat housuissa olevaa raidallista neulosta, mutta eivät valitettavasti näy kuvissa. Kaikki kanttaukset, helmat ja lahkeet tein raitaresorilla. Täytyy muuten kaikille raitoja "pelkääville" todeta, että eipä ole koskaan ennen ollut raitojen kohdistaminen näin helppoa. Tämä leveä raitaneulos osui kuin itsestään. Tykkään.



Olin saanut loppuviikosta yllätyksekseni paketin, mistä paljastui Marja-mummin tekemiä ihania pitsikukkasia. Niin kauniita ja tämä osui näihin vaatteisin aivan täydellisesti. Iso kiitos kukkasista <3, kaikki pääsevät heti käyttöön!!


Ja pakko laittaa tähän loppuun vielä kuva, mikä kertoo vakavasta riippuvuudestani. Pitsiä on sitten joka kohdassa. Vielä viime postauksessa vannoin, että sitä ei voi olla koskaan liikaa, mutta.... Tämän pitsiholistin onneksi puuvillaisia pitsejä saa nyt myös Pehemiältä, täältä. Ihan "vähän" muuten kopioin ystäväni Miiinullekko-blogin Julian ideaa pitsistä keskellä etu-/takakappaletta.... 


Vaan olipas meillä kuvatessa hauskaa <3. Mies totesi, että kaikkeen sitä ompeluun hurahtaneen vaimon kanssa joutuu. Mutta saipas hän 6-vuotis hääpäivälahjaksi upeat vaatteet, hykertelin minä mielessäni :).


41 kommenttia:

  1. Voi ei miten ihania vaatteita ja iloisia kuvia :) Mää arvasin että tässä käy näin, aluksi en näistä innostunut ja nyt kun nään vaatetta niin haluisin tietysti nyt näitä kankaita :) ja tietenki jo ehdin tehä oman tilaukseni :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minulle on käynyt noin usein. Mutta olen salaa iloinen, että sinä ihastuit lisää kankaisiin minun vaatteet nähtyäsi ;).

      Poista
  2. Ihan huiput! (: kyllä kannatti täällä vähä kipristellä ;)

    VastaaPoista
  3. Voi miten raikkaanreippaita mutta kuitenkin hillittyjä vaatteita!! Tuo pipo <3
    Ja niin onnellisen näköisiä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. neulospipo oli positiivinen yllätys.. ja onnistuin helpommin, kuin trikoo, mihin jää aina ne "tötsät"..

      Poista
    2. Millä kaavalla olet muuten pipot tehnyt? Pitääkö tuo neulos muotonsa pipossa, ts. ettei ala pudota päästä? On kyllä niin kivat pipot, että voisi itsekin tehdä, en vaan ole koskaan edes yrittänyt neuloksesta.

      Poista
    3. nämä ovat minullekin ensimmäiset neulospipot... joten vankkaa kokemusta ei ole :). ainakin nyt näyttää siltä, että pysyy hyvin kuosissaan! Laitoin vanhan pipon kankaan taitteelle ja leikkasin hieman pipoa korkeamman palan. Lisäsin kiilat päälaelle, niin ne osuvat varmasti samaan kohtaan. MInusta näistä tuli kivemmat kuin trikoosta, joten aion varmasti tehdä uudestaankin!

      :)

      Poista
  4. Aivan superhuikee, just sitä, mihin suunniteltu! <3

    VastaaPoista
  5. Taas kerran ihania ompeluksia! Aika kiva tuo leveä raita! Mun täytyy äkkiä alkaa tuhoamaan kaappeja tyhjemmäksi, kun kaikkia ihanuuksia alkaa satelemaan nettikauppoihin!

    VastaaPoista
  6. On teillä ollut hauskaa! Itselläkin tuli ihan naurun rehahdus, kun kuvia katselin. Ihania taas ja tästä tulikin mieleen, että pitää alkaa tehdä huppareita ja korkeakauluksisia (aiempi postaus) puseroita itsellekin. Miten muuten kiinnität pyöreät pitsit esim. tässä tuohon hattuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ompelukoneella tikkaan sieltä täältä renkaina. minusta pysyy ihan hyvin. tiedän, että joku käyttää siihen jotain pitsiliimaa, mitä minä en ole koskaan nähnytkään :)

      Poista
  7. Super-super-hyper-hienot asut!!! Ihan mielettömän upeat!

    VastaaPoista
  8. Waude, mielettömät! Niin ihanan iloiset kuvatkin! :)

    VastaaPoista
  9. Tosi upeet asut! Ja vitsi miten onnellisen näköinen pari :) eipä joo taas kasvanu napsuttelu-kuume..perikato here i come!

    VastaaPoista
  10. Kivat on asut ja voin vain kuvitella miten mukavat päällä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on :), ja neulos on ihanan lämmintä. lie mistä johtuu, että tuntuu huomattavasti lämpöisemmältä kuin esim. joustis.

      Poista
  11. Ihan mielettömän ihanat setit olet teille saanut kasattua!!! Ja ihania kuvia kertakaikkiaan, kankaista puhumattakaan! :) Tuo eka kuva on kyllä parhain, kauniit kasvot omaat :) Ihan sai hymyn huulille! Ja tykkään niin noista paitojesi kauluksista!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kasvoista en ole ihan samaa mieltä, mutta kiitos... ja se, että hymy tarttuu, on ihana kuulla <3

      Poista
  12. Ihania kuvia! tosi siistiä jälkeä ompeluksissa, ja ahkera olet kyllä ollut. Ja pitsiä, sitä ei kyllä voi olla liikaa! :)

    VastaaPoista
  13. Todella ihanat! Olet tosi taitava ja sinulla on kiva tyyli. Sellasta olisin halunnut kysyä että miten teet tuon korkean kauluksen/hupun omiin paitoihisi. Tunnut käyttävän JTK:n raglanpaitaa kaavana mutta miten lisäät hupun? Tai kauluksen? Entäs paljon huppariisi menee suunnilleen kangasta?
    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tilaan aina 1,5 m ja siitä jää semmoinen soiro.... hupun teen aina pääntien koon mukaan, kaulus on aina 20 cm korkea ja pääntien levyinen. voisin joskus yrittää kuvata tekovaiheet, kun selittäminen on niin vaikeaa... kuvat selkeyttävät paljon, koska se ei ole lainkaan vaikeaa..

      ja kiitos, mä alan hiljalleen löytää sitä omaa tyyliä (rentoa, värikästä ja mukavaa) ja yritän olla välittämättä siitä, että jokainen vaate muistuttaa jotenkin toistaan :)

      Poista
    2. Olis kyllä mahtavaa saada kuvallinen ohje! Kaulus ja huppu näyttävät kivoilta mutta en ehkä ole varma miten ne tehdään :). Voit siis olla varma että ainakin yksi täällä hyötyisi ohjeesta kovasti!

      Poista
    3. Made for apes-blogista löytyy jo nyt ohje kauluksen tekoon, mutta minäkin lupaan tehdä jossain vaiheessa. :)

      Poista
    4. Kiitos! Vielä jos jaksat niin laita samalla ohjetta pitsin kiinnityksestä kun näytät olevan siinä(kin) tosi taitava! En voi kuin ihailla töitäsi ja varsinkin noita itsellesi tekemiä paitoja/mekkoja! Kuinka muuten mittaat resorin paidan alareunaan? Millä kertoimella?

      Poista
    5. summamutikassa leikkaan. laitan paidan helman resorin viereen ja leikkaan vähän kapeamman.... :)

      helmaan ompelen pitsin ensin saumurilla ja sitten tikkaan peittarilla, tai sitten suoraan peittarilla samalla kun kkäännän helman. taskuun pitsi tulee samalla kun kanttaan ja ompelen vielä pelkän pitsin resorin vierestä joko peittarilla tai ompelukoneella.

      ei näistäkään ole kyllä mitään apua...

      Poista
  14. Ihanat asut ja ihania kuvia, onnellisuus paistaa ruudun tällekin puolelle! :)

    VastaaPoista
  15. Kauniit vaatteet ja ihania kuvia teistä, hyvä olo tarttuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa... Hymyily on kyllä tarttuva tauti :)

      Poista
  16. Aivan ihanat setit :) Kyllä noissa kelpaa lekotella :D

    VastaaPoista
  17. Olipas tää oikee hyvänmielen postaus :) Ihania vaatteita roppakaupaulla! Sun blogista on kyllä tullut yks mun lemppareista.. oikein innolla oota, että koska tulee uus päivitys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IHana kuulla, kiitos <3. perjantaina kuvataan mun ja poikien vaatteet ystävien häihin lauantaina, jos ne siis valmistuu ennen yötä ;)

      Poista
  18. Tosi upea lahja 6 vuotishääpäiväksi (meillä ei saatu kumpikaan toisiltamme mitään ) Ihanat vaatteet <3 Kuvatkin on hienoja. Ihanan hyvin molemmat setit rimmaa toisiinsa.

    VastaaPoista
  19. Löysin vasta nyt blogiisi ja voin taata, että jään lukijaksi ikuisiksi ajoiksi. Aivan käsittämättömän upeita vaatteita ja niin persoonallisia, ettei varmasti kävele missään vastaan. Kuvat, jossa sinulla ja pojilla samikset vaatteet on hymyn huulille nostava, tosin niin kävi kaikkien muidenkin kuvien katselemisen kanssa. Ahmein heti postauksiasi taaksepäin ja tulen palaamaan muutamien kysymysten kanssa myöhemmin paremmalla ajalla. Ihanan taitava olet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa kun löysit blogiini ja mukavaa kun jäit lukijaksi! Pojat tsemppaavat aina ajoittain kuvissa ja olen samaa mieltä, että yhteiskuvissa on henkeä :)

      Poista
  20. Täälläkin oltais enemmän kuin onnellisia kuvallisista huppu-/kaulus-/pitsin kiinnitysohjeista!! Kaikki tekemäsi vaatteet on sanalla sanoen UPEITA. jos joskus vielä itsekin... No ei tule onnistumaan, mutta aina voi haaveilla... Ja toivoo paljon kuvallisia teko-ohjeita. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu se! Ja mä lupaan, että seuraavan tunikan kohdalla kuvaan tekovaiheet. sanallisesti selittäminen tekee asiasta vaikeamman kuin se onkaan....

      Poista