perjantai 22. maaliskuuta 2013

Saman kankaan kaksi eri tyyliä

Kiitos Kaunis kaikille ihanista kommenteista studiokuviin ja vaatteisiini liittyen :). Olen myös kaikista uusista lukijoista todella iloinen, toivottavasti vaatteeni inspiroivat/hymyilyttävät/miellyttävät teitä jatkossakin. Tai herättävät edes ajatuksia, suuntaan jos toiseen :)

Olen tehnyt taas paljon vaatteita, mutta myönnän tämän valokuva-asian olevan nyt se kynnys. Tässäkin bloggauksessa kuvat ovat täysin rajaamattomia ja käsittelemättömiä, mikä minua kyllä hieman harmittaa... 

Mutta asiaan :). Raidat ovat ihania ja trikoo ihana materiaali. Halusin kokeilla tehdä kaksi paitaa samasta kankaasta, mutta erilaisilla yksityiskohdilla, jotta näkee välillä kankaan muunneltavuutta ja mahdollisuuksia.  

Pehmeä siniraitainen trikoo ja resorit ovat Pehemiältä. Tilasin sieltä kerran, toisen ja vielä sen kolmannenkin ja mitä, niin kaikki saman viikon aikana. Päivittäin kun tipahteli jotain ihanaa...

TÄSSÄ ENSIMMÄINEN VERSIO



Paidan kaava muokattu OB 2/2013. Tykkään tosi paljon, vaikka en hoksannutkaan, että pitsi ei tosiaan jousta, kuten trikoo.... (ja oletteko samaa mieltä, että farkkujen taskut tipahtivat pari senttiä liian alas...)

JA SITTEN TOINEN



Mitäs sanotte, oliko tehosteilla vaikutusta paidan henkeen? Pitsit paikallisesta ompelutarvikeliikkeestä ja ihana kukkanen jälleen ihanalta äidiltä :). Trikoo on tosiaan tummansininen, ei musta, kuten seuraavissa kuvissa näyttää.




Samaisesta Pehemiän kangaspaketista kuoriutui myös lentokonetrikoo, minkä kanssa poika ei meinannut pysyä nahoissaan :). Paita oli saatava heti! Siksi teinkin pikana ihan perusraglanin. Ja on mieleinen, kertakaikkiaan. 


Tähän loppuun haluan vielä laittaa kuvan aiemmassa postauksessa olleista farkuista. Raitaresoreista on nyt kovasti puhetta ja ne sopivat kyllä paikkaan kuin paikkaan. :) Tai siis ainakin minusta. Oranssivalkoista olen nähnyt käytettävän muita vähemmän, mutta minulle sekin väri on mieluinen. Sopii ainakin näihin oransseihin farkkuihin mainiosti :)


Nyt ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! Minun rakkaat työystäväni saapuvat kohta tänne ja pitkään odotettu illanvietto voi alkaa! 

24 kommenttia:

  1. Voi miten ihanat paidat ja tosiaan kylläpä onkin erilaiset eriliaisilla tehosteilla. Ihana lentokenttäpaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lentokenttäpaita on lisännyt omaakin hinkua päästä matkustamaan.... :)

      Poista
  2. Ihania paitoja! Ja miten voikin tulla samasta kankaasta kaksi täysin erinäköistä vaatetta, kun vain oivaltaa kokeilla :)Kauniita yksityiskohtia, tuo punaisin tehostein erityisesti osuu ja uppoaa omaan silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen toimii kyllä aina, tähän syvään siniseen sopii mainiosti. Keltaistakin ois tehnyt mieli kokeilla...

      Poista
  3. Mahtavia paitoja! Erityisesti tuo punaisin tehostein <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on munkin lemppari... Toisesta kun jatkan vähän pitsiä, menee sekin paremmin...

      Poista
  4. Aivan mielettömän hienot paidat, molemmat ovat upeita!

    VastaaPoista
  5. No niin Liisa, milloin aukeaa putiikko! Olisi nimittän jono oven takana :) Todella kauniit paidat, molemmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teidän kanssa :)! Mutta kiitos, oishan se aika ihanaa. Ullakon ovet ovat aina auki, sinne vaan ompelemaan mun kaveriksi!

      Poista
  6. Tykkään! Erityisesti siitä valkopitsisestä tykkään. Mulla on ajatuksissa tehdä t-paitoja useammassakin eri värissä, raitaisia tosin kaikki, kun vaan sais aikaiseksi. Kiva nähdä sun variaatioita, saa vähän uudenlaista näkökulmaa omien ajatusten sekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka! Olen aiemmin hieman kammonnut raitoja, mutta nyt kun kohdistuksetkin onnistuivat melkein 100%, olen jo raitafani. :)sullekin vois sopia tää kaava, kunhan otat vaan tarpeeksi pienen koon, on meinaan reilu! :)

      Poista
  7. Ihana uusi blogituttavuus, mahtavaa löytää tämä! Tykkään erityisesti blogin nimestä, minuun kolahtaa aina nämä ihanan äidinkielemme väännelmät. <3

    Upeita vaatteita teet, ja tosi kauniita on nuo studiokuvat myös! Tuo käyttämäsi paitakaava on ollut lehden tulosta saakka omallakin ompelulistallani, vaan vielä kaava on piirtämättä. Tilaustyöt ja omien lasten vaatteet tahtovat mennä omien vaatteiden edelle tärkeysjärjestyksessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiina, kova kun löysit paikalle. Jos luet aiempia postauksia, löytyy sieltä usein maininta sinun blogistasi, minkä ohjeella olen tehnyt sen sata tuubihuivia

      Poista
    2. Mahtavaa tämä kännykällä kirjoitus, kun jumiutuu ja kirjoittaa mitä sattuu.

      Poista
  8. WAU! Mielettömän kivoja paitoja!

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos! Kaava on sen verran väljä, että on oikeasti mukava pääälläkin!

      Poista
  10. Tosi kauniit paidat olet loihtinut näistä kankaista. Toinen rokki ja toinen romanttinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :), ovat kyllä aika erilaiset. Ja ah, kerrankin kohdistukset onnistuivat myös "vinossa" versiossa!

      Poista
  11. Tykkäsin enemmän tuosta vinoraidasta, jossa punaista koristetta. Positiivinen säväys raita-paitojen keskellä. :)

    VastaaPoista