tiistai 30. heinäkuuta 2013

Team Kiukkupyllyt :)




Onko kellään muulla koskaan tunnetta, että tekisi mieli kiukutella kuten pikkulapset. Heittäytyä maahan, potkia, kiljua ja huutaa niin että koko maailma raikaa. Ja sitten muutaman sekunnin kuluttua luovuttaa aivan kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. 

Me kiukutellaan ja meitä kiukuttaa :). Nyt me keksittiin kiukkuilullemme näkyvä todiste, jonka jokainen voi huomata ja ottaa tarvittaessa etäisyyttä ;). 

Julia teki meille kiukkupyllystä paidat, pipot ja tähdestä huivit ;). Mä kaveriksi farkkuhameet, mitkä tuovat aikuista kontrastia (?) kiukutteleville paidoille. 



Ajatus kiukkuilun kertomisesta tämän paidan avulla ei ole kuitenkaan aivan aukoton, koska paidasta on tullut lemppari ja käytän sitä aina pesukonereissun jälkeen. Kiukkuilenko siis aina?





Hameiden joustofarkku EK:sta, huikeat dimangi -vetoketjut Karnaluksista. Kaava lasten OB, muistaakseni 4/2012 (tarkistan). 



Niin hauskaa ja kallisarvoista.

Meidän piti mennä ulos syömään ja istuskelemaan terassille. Joku tuossa etukäteen jo aprikoi tämän suunnitelman onnistumista. Ja eihän se onnistunut. Me syötiin hyvin kotona, juteltiin ja kirmattiin ullakolle. Ja oli ihanaa. Meillä on aina; Ompelevat Ystävykset, Team Kiukkupyllyt <3.

Toinen tarina tästä viikonlopusta blogissa Miiinullekko










sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

"Mä oon äiti NIIN rock"


"Äiti, mä oon niinku tosi rock!" 
"Oo vaan, sehän on hyvä idea."

Yritä siinä sitten ottaa järkeviä ja vaatteet parhaiten esille tuovia kuvia. En yrittänyt, annoin lapsen olla tosi rock. (Miten välillä tuntuu, että omat sanat eksyvät lapsen suuhun.) Mutta mikä parasta, tällä kertaa ei tarvinnut lahjoa herkuilla valokuviin. 





Kierrätysfarkut Forest Path (OB 4/2012) äidin vanhoista housuista raitaresoreilla. Paita muokattu Fall Basic -paidasta (OB 4/2013). Rokkitähti -trikoo ja raitaresori Pehemiältä. 


Kunpa äitikin olisi välillä vähän enemmän rock ja osaisi irrotella samalla tavalla <3

torstai 18. heinäkuuta 2013

PORI - JAZZ

Tähän heti alkuun tieto, että kone takkuaa ja jokainen säätö menee vähän pieleen... Ja sekös minua miellyttää :(.

Asiaan...

Jos vain olisin ennättänyt, olisin tehnyt perheelleni poriin paidat, missä lukee vuoron perään Pori ja Jazz. Siitäkös olisi hauskaa huumoria jazzeille herunut. Mutta ei, kaikkea minäkään en ehdi, vaikka paljon ehdinkin ;). Ja jos olisin ehtinyt, olisin tehnyt näitä paitoja ainakin viisi.


Vauhdin hurmassa valmistuneet kolme hupparia tein Pehemiän ja Majapuun alejoustofroteesta. Kaikki kaavat joka tyypin kaavakirjasta. Vihreä resori on Metsolan vahvaa laatua, sopii aikuisen huppariin mainiosti.


Ja ei, yksikään huppari ei ole minulle, koska en ole tänä vuonna reissussa mukana. Kälylle tekemäni hupparin hupusta kurkistaa Hurmuri -kissa. Hurmurin värit ovat raitajoustiksen kanssa tismalleen samat. 




Ja on se elo kuulkaa ihanaa, vaikka mukaan en nyt pääsekään. Miiinullekko-blogin Julia tulee kylään huomenna. Ja lomamatkallamme näin Vaahtokarkkimonsteri -bloggaajaa sekä Made For Apes -blogin takana olevaa HeiDua. Aivan mahtava tämä harrastus ja sen takana olevat ihmiset :)!!! 

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Voiko mikään olla enempää mun kangas...

...No ei juurikaan voi. Nestori & Norppa -trikoo sisältää kaiken, mistä pidän: kauniit värit, suloisen ja hauskan kuosin sekä pehmeän ja laadukkaan trikoon. 

Ja se, että kangas on niin syötävä, antaa minulle luvan tehdä perussettiä tunikan ja legginssien muodossa. Leggareiden sydäntrikoo täyttää muuten nuo samat kriteerit kuin norppa ;).



Leggareiden lahkeissa joustopitsiä ja taskussa & helmassa puuvillaista. 




Mä olen vähän sitä mieltä, että kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa, eikö? Ihanat kankaat Pehemiältä


perjantai 12. heinäkuuta 2013

Matkalla mummolaan


 Vuhuu, meitsi sai kello 7.00 aamulla karkkia :).



O-Ou, mutta sainpahan kuvattua. Kestovaippakaupan Mummolassa-trikoo ja uusi keltainen raitatrikoo pääsivät setiksi Fall Basic paidan (OB 4/2013) ja Samien (OB 1/2009) muodossa. 


Trikoisista housuista tulee aina vähän yökkärifiilis, mutta materiaalina tämä on vain niin mukava ja pysyy parhaiten mukana jokaisessa tämän elohiiren liikkeessä. Tämä seuraavakin on vähän niinkuin sovituskuva, kun varpaat ehtivät vaatteita tunnustelemaan...


Ei kai sitä huomaa, että meidän nurmikko on ollut hetken ajamatta....




torstai 11. heinäkuuta 2013

Hurmuria ja lahjahulinaa


Kauan kauan sitten tekemiäni lahjuksia. Liivari Tiinalle Verson Puodin ihanasta Hurmuri-joustofroteesta. Tasku ja pitsi, niistä alkaa tulla vakio :).


Anopille valmistujaislahjaksi Summer Basic -teeppari Marimekon raitatrikoosta. Näitä saa kuulema tehdä lisää :).


Ihan kovin läheltä ei kannata näitä jalkoja kurkkia, mutta pika-applikoinniksi ihan kohtuullinen suoritus. 


Omatekemiä lahjoja on sitten ihana antaa, ai että!

(Melkein) Pelkkää Pehemiää :)

Ihanien trikoiden vallankumous. Ja kuten otsikko kertoo, kaikki ihanuuskankaat Pehemiältä. Tuo melkein tulee tuosta papukaija-trikoosta, minkä olen saanut ystävältä, enkä tiedä ostopaikkaa. 

Olen pahoillani valokuvista. 4-veen kanssa näpsimme täydessä auringonpaisteessa, oli vähän vauhtia ja lähes vaarallisia tilanteita. Sovituskuvia ei tällä kertaa ole, koska samainen 4-vee halusi tosiaan kuvata, ei kokeilla...

Pärinä ja Kalastaja -paitojen kaava uuden 4/2013 OB:n Fall Basic, housut tuttuakin tutummat Saimit (OB 1/2009).



Siiri & Myyry teepparit Brave Firemen (OB 3/2013) ja tunika Lucky Cat (OB 1/2013). Tästä kankaasta on kerrottava, että aluksi en ollut siitä lainkaan varma. Mitä enemmän siitä ompelen, sitä syvemmälle mieleni sopukoihin nuo pienet suloisuudet pääsevät. Tästä tahdon jotain itsellenikin. Paitojen niskassa Royal-tuotteen uusi musta "rakkaudella tehty"-merkki.





Pinkistä kalastajasta tein tunikan uuden OB:n (4/2013) kaavalla Princess Castle. Laitoin välikaitaleen resorista, mitä en tee toiste. Leikkaus on aika alhaalla ja koska resoria joutuu hieman venyttämään, osuu leikkaus aivan väärään paikkaan... Leggarit saman lehden Segment, lahkeissa pikkuruiset sydämet Tiimarista. 




Tätä yksinkertaista Dreamland-tunikaa (OB 4/2011) olen halunnut kokeilla jo pitkään, koska raglansaumassa on mielestäni hyvä muoto. Helmassa pitsi ja leggareissa kukkasia. 



Siiri ja Myyry sopii myös aikuiselle, siksipä surautin myös yhden tuubihuivin syksyä ajatellen!