maanantai 25. maaliskuuta 2013

Raitamiehet



Voihan hassutus mitkä raitamiehet meille ilmestyi :)! Ihanaa! Minusta on vihdoin alkanut tulla näiden hurmaavien raitojen ystävä. Edelleenkään kaikki kohdistukset eivät onnistu 100 %, mutta olen alkanut jo hieman oppia pieniä kikkoja raitojen taltuttamiseen. 


Pehemiälle tuli tätä ihanaa kotimaista raitajoustofroteeta sinisenä ja en voinut vastustaa kiusausta. Kalastaja-trikoota vastustin, kunnes näin Made for Apes -blogissa siitä poikakaksikon setin. Ja onneksi näin, meidän kalastaja-Kalttu tuli kuosista ikionnelliseksi! Ja täytyy tähän samaan kankaiden ihailun hengenvetoon mainita joustofroteen vahvasta laadusta. Pesin 60 asteessa ja rummutin perään, mitä ei tietysti saisi tehdä... Mutta kangas kesti sen kuin mies ja on ihanan pehmeää. Värit ovat myös puhdas sininen ja valkoinen, eikä pohja paista froteen lenkkien alta lainkaan. Tykkään! 


Jagerin haalari tehty Päiviltä saadulla kaavalla, ihanan kapea, mutta lahkeistaan väljä kaava. Kaikkien vaatteiden raitajoustofrotee, raitaresori ja kalastaja-trikoo siis Pehemiältä.


Kaltun paita tehty jälleen (OB 4/2012) Be Careful Out There -hupparin pohjalta, tällä kertaa nappilistalisäyksellä. Napeiksi valitsin tassut, jotka voivat olla kuosissa seikkailevan kissan jälkiä... Housujen kaava myös OB, mutta mikä, se minun täytyy myöhemmin tarkistaa. Taskut ovat nyt se juttu :), toisesta kurkistaa kissa ja toisesta kalastaja. 




Ja jos pojat raidoitetaan, niin pitäähän sama operaatio tehdä miehellekin. Mies sai samasta joustiksesta hupparin jälleen SK 9/2010 kaavasta muokattuna.



 Ja sit läks... Johan sitä kuvia räpsittiinkin!


Aurinkoista viikkoa kaikille! 

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Saman kankaan kaksi eri tyyliä

Kiitos Kaunis kaikille ihanista kommenteista studiokuviin ja vaatteisiini liittyen :). Olen myös kaikista uusista lukijoista todella iloinen, toivottavasti vaatteeni inspiroivat/hymyilyttävät/miellyttävät teitä jatkossakin. Tai herättävät edes ajatuksia, suuntaan jos toiseen :)

Olen tehnyt taas paljon vaatteita, mutta myönnän tämän valokuva-asian olevan nyt se kynnys. Tässäkin bloggauksessa kuvat ovat täysin rajaamattomia ja käsittelemättömiä, mikä minua kyllä hieman harmittaa... 

Mutta asiaan :). Raidat ovat ihania ja trikoo ihana materiaali. Halusin kokeilla tehdä kaksi paitaa samasta kankaasta, mutta erilaisilla yksityiskohdilla, jotta näkee välillä kankaan muunneltavuutta ja mahdollisuuksia.  

Pehmeä siniraitainen trikoo ja resorit ovat Pehemiältä. Tilasin sieltä kerran, toisen ja vielä sen kolmannenkin ja mitä, niin kaikki saman viikon aikana. Päivittäin kun tipahteli jotain ihanaa...

TÄSSÄ ENSIMMÄINEN VERSIO



Paidan kaava muokattu OB 2/2013. Tykkään tosi paljon, vaikka en hoksannutkaan, että pitsi ei tosiaan jousta, kuten trikoo.... (ja oletteko samaa mieltä, että farkkujen taskut tipahtivat pari senttiä liian alas...)

JA SITTEN TOINEN



Mitäs sanotte, oliko tehosteilla vaikutusta paidan henkeen? Pitsit paikallisesta ompelutarvikeliikkeestä ja ihana kukkanen jälleen ihanalta äidiltä :). Trikoo on tosiaan tummansininen, ei musta, kuten seuraavissa kuvissa näyttää.




Samaisesta Pehemiän kangaspaketista kuoriutui myös lentokonetrikoo, minkä kanssa poika ei meinannut pysyä nahoissaan :). Paita oli saatava heti! Siksi teinkin pikana ihan perusraglanin. Ja on mieleinen, kertakaikkiaan. 


Tähän loppuun haluan vielä laittaa kuvan aiemmassa postauksessa olleista farkuista. Raitaresoreista on nyt kovasti puhetta ja ne sopivat kyllä paikkaan kuin paikkaan. :) Tai siis ainakin minusta. Oranssivalkoista olen nähnyt käytettävän muita vähemmän, mutta minulle sekin väri on mieluinen. Sopii ainakin näihin oransseihin farkkuihin mainiosti :)


Nyt ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! Minun rakkaat työystäväni saapuvat kohta tänne ja pitkään odotettu illanvietto voi alkaa! 

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

35 vaatetta ja studiokuvat :)

Olen onnellinen. 

Kaverini Jussi opiskelee valokuvausta ja hän kysyi tuossa taannoin, haluaisinko ottaa vaatteistani studiokuvia. No, kuten arvaatte, en montaa sekuntia miettinyt. Tavoitteena oli valmistaa 15 vaatetta, mutta niitä valmistuikin 35. Yhden hupparin olen blogannut jo aiemmin. 

Kuvauksiin halusin haastaa itseni kokeilemaan jotain uutta. Tuttuja ja turvallisia juttuja löytyy paljon joukosta, mutta monissa on käytetty joko uutta kaavaa tai "tekniikkaa". Ja lähes kaikkia kaavoja olen jotenkin muokannut, lähinnä yksinkertaistanut... Kuvaa klikkaamalla saat sen näkyviin suurempana, tällöin esim. raitaresorit erottuvat paremmin edukseen.

:) Tästä lähtee....

RÄYH



Huppari: OB 1/2013, Bat Boy, lohikäärmeneulos Majapuu (kuvassa helmaresori käännettynä, koska koko on hitusen suuri)
Housut: OB 1/2009 Saimi, velour Metsola

MEIDÄN PIENI PUUHAPETE :)



Housut: OB 1/2011, Jumping Jack, joustofrotee Metsola, klipsut Nappikauppa Punahilkka
Body: OB 6/2012, Kisuliini, trikoo Metsola

TULEVA RAKAS MUUSIKONRENTTU




Huppari: OB 4/2012, Be Careful Out there, joustofrotee Metsola. Applikointi velouria, kitara jatkaa kulkuaan paidan selkäpuolelle. Eka valmiiksi tehty applikoitu vaate ikinä :).
Farkut: OB 4/2012, Forest Path, kangas EK (mahtava kaava, suosittelen)

TOINEN BÄNDIN JÄSEN



Huppari: OB 1/2013, Bad Boy, joustofrotee Metsola, hupun trikoo Ikasyr, raitaresori Majapuu
Farkut: OB 4/2010, Majava, farkku EK, raitaresori Majapuu (mahtava kaava, suosittelen)

PIENI POSEERAAJA




Paita: OB 3/2010, Reggae, kissa- ja palloneulos ja raitaresori Majapuu
Farkut: OB 4/2012, Forest Path, kangas omat vanhat farkut (eka kierrätysompelu minulle)

KAUPPATAKKI KESÄKSI


Kissatakki: OB 1/2013, Against The Wind, kissa- ja palloneulos sekä raitaresori Majapuu 

VÄHÄN ISOMPI COWBOY


T-paidan kaava napattu jostain, tähtikangas saatu Päivi-tutorilta :)

TULEVA FUTARI


Housut: OB 1/2009, Saimi, joustofrotee Metsola, raitaresori Hanheli
Body: OB 6/2012, Kisuliini, trikoo Metsola

MINÄKÖ SÖPÖ :)?


Housut: OB 1/2009, Saimi, velour Metsola, raitaresori Majapuu
Body: OB ?, HauHau, Reimulin kettutrikoo saatu Tutorilta


KAUNIITA UNIA :)




Hihaton paita ja boxerit (kaava saatu Ullalta), kangas Royal-tuote
Haalari: OB 1/2013, villikko, trikoo Royal-tuote

Ja sitten meihin aikuisiin. Kuvauksen kohteena oleminen ei ole meille kummallekaan luontevaa, saati mukavaa, mutta hauskaa meillä ainakin oli!

HUPPAREITA LÄHES JOKAISEEN PÄIVÄÄN


Huppari: SK 9/2010, joponeulos Majapuu (paita aiemmin blogissa)


Vans-miehelle huppari :), frotee Metsola. (Joku voisi väittää minun yrittäneen plagioida alkuperäistä :)


Raitahuppari samalla kaavalla jälleen tutorin kankaista tehtynä. Joustofrotee oletettavasti Kestovaippakaupasta.


Raglanhuppari SK 5 tai 6 /2011, joustofrotee Royal-tuote

Ja sitten minun varsin sydämellisiä vaatteitani :). Joku on vähän ihastunut näihin sydämiin ja raitaresoreihin, huomaakohan sitä....

ISO KAULUS ON POP



Paita: Joka tyypin kaavakirjan raglan. Sydänneulos, raitaresori ja pitsivetoketju Majapuu.
Sammarit: OB 2/2013, Sleek and Modern. Kangas miehen vanhat housut, resori Majapuu

MAAILMAN IHANIN PAITA


Jälleen perusraglan hupulla varustettuna, joustofrotee Verson Puoti, raitaresori Majapuu

KIRKKAUTTA KEVÄÄSEEN 



Paita: jälleen JTK perusraglan, sydänneulos Majapuu
Farkut: OB 2/2013, Sleek and Modern, joustofarkku Emeli Design

SPORTTISUUTTA TÄHÄN OLEMATTOMAAN URHEILUN MÄÄRÄÄN...


Huppari: OB 5/2010, Ginger, pallofrotee Metsola, hupun trikoo Ikasyr
Housut: Kaava Caritalta, velour Metsola, raitaresori Majapuu

HIPPITYTTÖ


Tunika: Onion 2035 (ikasyr), Retrokukka-kangas Royal-tuote

JA LOPUKSI MUN LEMPPARIT :)


T-paita: OB 2/2013, Summer Basic, trikoo Ikasyr
Farkut: OB 2/2013 Sleek and Modern, joustofarkku Emeli Design
Pipo: Burdan ruttupipo, kaava saatu Henniltä, trikoo Ikasyr, pitsikukka äidin tekemä


Paljon harmaita hiuksia aiheuttanut ja paljon muokattu jakku SK 1/2012, trikoo Kestovaippakauppa. (Purin tätä tehdessäni 2,8 m mustaa peitetikkiä. Sitä en tee enää koskaan)

Pitsikukat on mun juttu :)

Mitäs tykkäsitte? Toivottavasti jaksoitte katsoa kuvat tänne saakka, niitä oli paljon :). 

Minua hymyilyttää vieläkin :). ISO ISO KIITOS ihana Jussi! Lisää infoa www.jussikoskela.fi. Ja kiitos Kaisa, loit minuun itseluottamusta kuvauspäivän aamuna. Ja jos nyt kiitoksia jaetaan niin mun perhe on kyllä paras. Kaikki kysyy, koska ehdin ompelemaan, niin heidänpä avulla hyvinkin :)

Suosittelen vastaavaa projektia kaikille :)! Kuvat ovat ihania. Ja alkaa nuo vaatteetkin olla ihan käytettäviä, johan tässä olen tätä muutaman kuukauden harjoitellut.